Čokoládová roláda s mascarpone krémom a malinami

Potrebujeme:

Cesto:

  • 6 vajíčok
  • 120g práškového cukru
  • 120g hladkej múky
  • 2 PL kakaa

Plnka:

  • 250g mascarpone
  • 250 ml sladká smotana aspoň 33%
  • 1-2 PL lyžice práškového cukru
  • mrazené alebo čerstvé maliny (množstvo podľa chuti)

Postup:

Oddelíme žĺtky od bielkov. Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. Zašľaháme doň práškový cukor. Postupne pridávame po jednom žĺtky. Nakoniec ručne vmiešame preosiate kakao a hladkú múku.

Rúru si predhrejeme na 170°C. Ceso vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Rovnomerne uhladíme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.

Po upečení roládu zrolujeme aj s papierom a necháme vychladnúť.

Na krém si vyšľaháme smotanu na šľahačku, pridáme mascarpone a podľa chuti osladíme.

Krém rovnomerne nanesieme na vychladnuté cesto a na vrch poukladáme maliny. Zrolujeme a dáme stuhnúť do chladničky.

Dobrú chuť!

Inšpirovať sa môžete aj týmto receptom: