Čo urobiť, aby farbené vlasy žiarili zdravím a krásou po celý rok?

Nie nadarmo sa hovorí, že vlasy sú korunou krásy. K tomu, aby to tak bolo, je nutný nielen vyvážený jedálny lístok, ale aj správna starostlivosť počas celého roka. Pokiaľ si vlasy farbíte (aj napriek tomu, že sú dnešné farby na vlasy kvalitné), zaslúžia si viac vašej pozornosti.
 
Šampón, balzam, maska = základ!
 
Priznajte sa, koľkokrát skrátite dobu pôsobenia masky či kondicionéra, lebo sa veľmi ponáhľate (alebo ich nepoužijete vôbec)? Odopierať svojim vlasom to základné, sa nevypláca. Už možno viete, prečo sú suché, polámané a bez lesku.
Šampón by mal spĺňať nevyhnutné kritérium, a to byť určený špeciálne pre farbené vlasy. Obsahuje zložky, ktoré chránia farbu, zabraňujú vysychaniu a v konečnom dôsledku aj zvýrazňujú farbu vlasov. Pri šampónovaní a oplachovaní by ste sa mali vyhnúť horúcej vode, ktorá urýchľuje zmývanie farby.
 
Ach, ten kondicionér... Kondicionér, podobne ako šampón, by mal patriť do rady produktov určených pre farbené vlasy. Jeho úlohou je chrániť farbu a posilniť vlasy.
Raz do týždňa by ste mali vlasom dopriať masku, ktorá regeneruje vlasy do hĺbky. Dobrou voľbou sú doma pripravované masky, kde sú hlavnými vajíčko, olivový alebo kokosový olej.
Ak sú vaše končeky nadmerne polámané, nechajte si ich podstrihnúť a každý deň nanášajte do končekov špeciálne séra, ktoré vlasy scelia a vyživia. Vlasy počas zimy podstrihávame približne každých šesť, v ostatných mesiacoch každých osem týždňov.
 
Aj farbené vlasy môžu byť krásne! Skúste tieto recepty!
 
Blahodarné účinky na vlasy majú všetky prírodné oleje – olivový, kokosový, mandľový... Najjednoduchšie je naniesť olej do vlhkých vlasov a nechať pôsobiť aspoň 30 minút. Olej nenanášajte na korienky, lebo sa budú zbytočne mastiť. Účinná je aj maska pripravená z obľúbeného prírodného oleja a vajíčka. Regeneračný účinok má i zábal na vlasy pripravený z tvarohu, piva a vaječného žĺtka.
 
Ak túžite po novej farbe vlasov a nechcete použiť chemické farby, riešením pre vás by mohla byť henna, ktorá je dostupná vo viacerých odtieňoch. Pôsobenie je možné predĺžiť až na niekoľko hodín. Po dostatočnom pôsobení sa budete môcť pochváliť nielen novou farbou, ale aj zdravšími, lesklejšími a hebkejšími vlasmi.
 
MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, Dundee Photographics