ČO S MÄSOM Z POLIEVKY?

Často nám zostane hovädzie mäso vyvarené v polievke, ktoré môžeme použiť na ďalšie pokrmy.

 

Zapečené hovädzie mäso
100 g hovädzieho mäsa narovnáme do kastróla a zalejeme zmesou ušľahanou z dvoch vajec s pridaním 100 g nastrúhaného eidamu alebo  ementálu. Pečieme v rúre. Podávame so zeleninovým šalátom.
 
Smažené hovädzie mäso so syrom
Plátky hovädzieho mäsa pokryjeme plátkami syra, obalíme v múke, vajciach, strúhanke a smažíme. Podávame so zeleninou, zeleninovým šalátom a zemiakovou kašou.
 
Hovädzie mäso so studenou omáčkou
Pripravíme si zálievku z 580 g majonézy a 1 žervé syra, 2-3 lyžičky rajčinového pretlaku alebo kečupu, 2 lyžičky sekanej cibuľky, trochy soli a lyžičky citrónovej šťavy. Syr postrúhame, pridáme kečup, majonézu a prísady. Podávame so sendvičom alebo chlebom.