ČÍM ICH PREKVAPIŤ?

Darčeky sú príjemných prejavom pozornosti, lásky, uznania, dávame vlastne nimi najavo, že nám na obdarovanom záleží a máme ho radi. Sú dve základné skupiny darčekov – tie, ktoré dostávame a tie, ktorými mi obdarujeme niekoho iného. Iste mi dáte za pravdu, že každého určite poteší, keď dostane nejaký darček. Sú medzi nami aj takí, ktorí ich veľmi radi kupujú a zháňajú pre druhých.

Príležitostí na obdarovanie je veľmi veľa, môžu to byť narodeniny, meniny či iné sviatky, ale i Vianoce, narodenie dieťaťa a podobne.

Veľmi radi obdarúvame svoje deti. Je to tak preto, že práve ony sú veľmi vďačnými obdarovanými. Nie je nič krajšie, ako vidieť ozajstnú detskú radosť v ich malých očkách. Ale, aj tu môžeme darčeky rozdeliť do niekoľkých skupín. Môžeme ich kúpiť darček len tak pre radosť, praktický darček či darček, ktorý by ich mal niečo naučiť. Poďme ale pekne poporiadku. Pri vyslovení vety, že niekto potrebuje kúpiť darček pre svoje dieťatko, nás hneď napadne, že zájde do hračkárstva, kde mu vyberie peknú hračku, ktorých je dnes na trhu veľmi veľa. Výrobcovia sú dnes veľmi ústretoví a uvádzajú na svoje hračky vekové obmedzenia, pre ktoré sú zvolené hračky určené. Kupujúci si tak môže vybrať, ktorá by práve jeho dieťatku, ktoré sa nachádza v určitom veku, bola najvhodnejšia. Mnohí z nás si ale povedia, že naše deti už majú veľmi veľa hračiek a že možno ani nie je správne a dobré, stále im dokupovať ďalšie. V takom prípade máme na výber ďalšie možnosti. Nielen hračka môže naše dieťa potešiť. Ak je už väčšie a dá si vysvetliť, zaiste sa poteší aj vtedy, ak zájdete do veľkoobchodu s detskou obuvou a kúpite mu nejakú vhodnú obuv, ktorú práve potrebuje. A zároveň spojíte príjemné s užitočným.

Veľa detí, najmä ak bývate v rodinnom dome, túži po domácom miláčikovi. Čo tak pozrieť si inzerciu zvierat, možno aj tu by ste objavili vhodný námet na darček, ktorý by vaše dieťatko určite potešil. Malo by kamaráta a zároveň by sa mohlo o niekoho starať, čo by mu v živote určite prospelo a mnohému by ho to naučilo.