Čierna v kúpeľni už dávno nie je tabu

Čierna farba v kúpeľni? Kedysi to bol odvážny krok, dnes je to dizajnový hit. Čierne detaily ako batérie, doplnky či sprchové príslušenstvo prinášajú eleganciu a nadčasovosť, ktoré sa hodia nielen do moderných, ale aj tradičných alebo minimalistických interiérov – stačí ju len vhodne použiť.

Čierna farba sa teší stále väčšej popularite nielen medzi priaznivcami výraznejších kúskov a dizajnu, ale aj medzi tými, ktorí vsádzajú na klasický štýl alebo minimalizmus. Čierne prvky v podobe doplnkov, batérií, sprchového príslušenstva je možné totiž ľahko kombinovať so širokým spektrom vybavenia, farieb i materiálov. „Čierne prvky dokážu zaujať na prvý pohľad a vytvoriť pútavý kontrast bez toho, aby narušili pokoj a relaxačnú atmosféru kúpeľne. Ich elegancia je nadčasová,“ hovorí Iva Šedivá vedúca marketingovej komunikácie spoločnosti Laufen SK a CZ, pod ktorú spadá aj česká značka JIKA.

Malý priestor? Žiadny problém

Mnohým iste napadne, že tmavé farby môžu opticky zmenšovať priestor. Avšak, ak sa čierna použije na menších plochách a najmä v detailoch, efekt bude opačný – dizajn bude prepracovaný, štýlový a priestor nijako neutrpí. Navyše, čierne detaily sa ľahko kombinujú s rôznymi farbami a materiálmi, čím dodávajú interiéru šmrnc.

Zmena aj bez rekonštrukcie

Ak túžite po zmene, nemusíte hneď rekonštruovať celú kúpeľňu. „Čierne doplnky alebo batérie môžu priniesť svieži nový vzhľad bez veľkých investícií. Stačí trochu fantázie a interiér dostane nový rozmer – štýlový a funkčný zároveň,“ dodáva Šedivá.

Háčiky na uteráky, mydlovničky, dávkovače mydla, držiaky na kefky a ďalšie doplnky Mio Style v čiernej farbe od značky JIKA pôsobia elegantným dojmom, ktorý ešte upevňuje ich zamatovo hebký matný povrch. Okrem dizajnu je navyše ich benefitom aj kvalitné prevedenie – všetky doplnky sú vysoko odolné proti poškriabaniu.

 

Batérie Mio Style značky JIKA nadchnú nielen svojím prevedením v čiernej farbe, ale aj kvalitou a svojimi funkciami. Umývadlové a drezové batérie disponujú funkciou Cold Start, ktorá pomáha šetriť vodu a energiu. K úspore prispievajú aj kvalitné kartuše a perlátory s obmedzovačom prietoku vody. Aby bola kúpeľňa naozaj kompletne zladená, značka myslela aj na také detaily, ako je umývadlová výpust v čiernej farbe alebo sifón.

 

Ak nechcete zostávať iba pri doplnkoch a elegantná čierna vás očarila natoľko, že by ste ju radi využili viac, môžete siahnuť po tmavom nábytku. Príkladom je umývadlová skrinka s umývadlom Pure v nadčasovom dizajne, ktorá sa stane dominantou kúpeľne. Vďaka praktickému riešeniu navyše poskytne dostatok priestorov na uloženie všetkých potrebných vecí, ktoré by mohli pôsobiť rušivo.

Zdroj foto: www.jika.sk