Cibuľačka- slovenská verzia
Potrebujeme:
4 väčšie cibule,
hladkú múku,
soľ,
korenie,
bobkový list,
celé nové korenie,
klobásku,
4 väčšie zemiaky,
mlieko,
1 kocku slepačieho bujónu,
2 vajíčka na tvrdo
Postup:
Olúpanú cibuľu si rozkrojíme na polovicu a nakrájame na tenučké mesiačiky, tie dáme na oleji speniť dozlatista, potom pridáme 3 lyžice hladkej múky a urobíme zápražku spolu s cibuľkou. Potom zalejeme chladnou vodou a na strednom ohni varíme. Pridáme na malé kúsky nakrájané zemiaky, klobásku v celku, celé nové korenie (asi 4 ks), 2 ks bobkového listu a varíme dovtedy, kým sa neuvaria zemiaky a klobása. Pridáme 1 kocku kuracieho bujónu a dochutíme maggi korením. Zalejeme 3 dcl mlieka, necháme prejť varom. Pred podávaním, dáme do stredu taniera mesiačiky - natvrdo uvarených vajec, môžme dať aj lyžicu kyslej smotany.