Chrumkavé tofu hranolčeky
Pre 4 osoby potrebujete:
- 2 vajcia
- 50 g quinoa vločiek
- 40 g strúhaného parmezánu
- 2 PL bielych chia semienok
- 1 strúčik cesnaku
- nastrúhaná kôra z jedného citróna
- 300 g tofu
- Štvorfarebné korenie z mlynčeka Kotányi
- 1 ČL Himalájskej soli z mlynčeka Kotányi
- 2 PL čerstvého nasekaného tymianu
- 1 PL Kotányi tymianu
Postup:
Ohrejte rúru na 240 °C. V miske rozmiešajte vajce a pretlačený cesnak.
V samostatnej miske zmiešajte quinou, parmezán, chia semienka, citrónovú kôru, tymian, himalájsku soľ a korenie.
Tofu nakrájajte na 0,5 cm hrubé plátky a každý kúsok ponorte do vajcovo-cesnakového mixu a potom v pripravenej zmesi.
Na plech vystlaným papierom na pečenie poukladajte tofu plátky vedľa seba.
Pečte dozlatista asi 12 minút.
Tofu hranolčeky môžete podávať s rôznymi druhmi dipov a šalátov.