CHRUMKAVÉ HYDINOVÉ KRÍDELKÁ A STEHIENKA
4 – 6 porcií
Suroviny:
1,5 kg kuracích krídel a stehien
150 ml repkového oleja
soľ
čierne mleté korenie
3 strúčiky cesnaku
2 ČL sladkej mletej papriky
2 ČL trstinového cukru
½ ČL čili v prášku
Príloha:
750 g väčších zemiakov
soľ
čili olej na poliatie
Postup:
Olej zmiešame so všetkými koreninami, cukrom a pretlačeným cesnakom. Dobre premiešame.
Mäso potrieme marinádou a necháme pár hodín odležať v chladničke.
Hodinu pred grilovaním mäso vyberieme z chladničky, aby získalo izbovú teplotu. Potom ho grilujeme do chrumkava, optimálne na tácke na grilovanie, aby sa marináda nad pahrebou príliš nespálila.
Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode do polomäkka. Potom ich zabalíme do alobalu a dáme upiecť na gril. Podávame ku grilovanému mäsu, preliate pikantným čili olejom.