Chcete schudnúť? Skúste to s cvikmi v bazéne!

S pribúdajúcimi teplotami máme čoraz menšiu chuť sa aktívne hýbať. Najobľúbenejšia výhovorka je, že športovať v klimatizovanej posilňovni nie je to pravé. Ak sa vám nepodarilo doteraz schudnúť, využite práve letné teploty a skúste cvičenie v bazéne. Nielen že sa schladíte, ale bonusom bude zdravšie telo pekná postava.
 

  • Prečo cvičiť v bazéne

Cvičenie vo vodnom prostredí má hneď niekoľko výhod. Nezaťažuje kĺby, môžete sa mu venovať aj s vtedy, keď máte značnú nadváhu. Poriadne si tiež "zaposilňujete", pretože voda vytvára prirodzený odpor, a tak zvyšuje záťaž na jednotlivé svalové partie. Najviac to oceníme pri tvarovaní  brucha, stehien a zadku. Voda nám tiež prekrví svalstvo a zabojujeme tak aj proti celulitíde.
 

  • Nevynechajte plávanie

Môžete začať plávaním, ktoré vaše telo uvoľní a spevní. Pri plávaní sa venujete všetkým partiám tela. Musíte však plávať pravidelne a dostatočne dlho, lebo ak preplávate dve dĺžky v bazéne raz za mesiac, tým si postavu nevylepšíte. Kraul vám pomôže vyžehliť pomarančovú kožu na stehnách, znakom tvarujete ruky aj nohy, štýlom prsia zapájate najmä prsné svaly v kombinácií s ramenami a motýlik sa postará o to, aby ste formovali ramená a bruško.
 

  • Tvarované paže

Aby ste mali tvarované paže, skúste nasledovný cvik. Postavte sa s nohami mierne od seba, ruky predpažte tak, aby boli stále pod hladinou a robte s nimi pohyb, ktorým opíšete ležatú osmičku. Pri prevedení tohto cviku by ste mali cítiť odpor vody nielen na rukách, ale aj na celej hornej časti tela. Ak si chcete tento cvik sťažiť, môžete mať v rukách mäkkú loptu.
 

  • Pevný zadok

Postavte sa do bazéna tak, aby vám voda siahala zhruba po prsia. Nohy držte špičkami pri sebe, kolená roztiahnite a zadok stiahnite. Snažte sa urobiť z tejto pozície vo vode čo najvyšší výskok. Cvik zopakujte aspoň 10 krát a odmenou vám bude nielen pevnejší zadoček ale aj formované stehná.
 

  • Sexi nohy

Aby sme dosiahli sexi nohy je potrebné aj posilnenie vnútorných stehien. Na to poslúži cvik nazývaný nožničky, pri ktorom sa hornou časťou chrbta opriete o stenu bazéna, ruky rozpažíte a držíte sa okraja bazéna. Nohy sú pod vodou, ale tesne pod hladinou, na vode akoby ležíte. Nohy rozkročíte do V a vytvárate tak nožničkový pohyb. Cvik opakujte koľko vládzete.

 

  • Vyrysované brucho

Dosiahnuť vyrysované brucho nie je jednoduché, ale aj na to máme riešenie. Lakťami sa oprite o okraj bazéna, chrbát a zadok tlačte smerom od steny bazéna. Nohami vo vode bicyklujte. Brušné svalstvo tak dostane poriadne zabrať tým, že vyvíjate tlak snahou udržať sa pri okraji bazéna.

Ak chcete dosiahnuť viditeľné výsledky, treba cvičiť aspoň dvakrát, v ideálnom prípade trikrát do týždňa aspoň hodinku. 
 

Autor: Andrea Zummerová