Cestoviny so špenátovým pestom
Potrebujeme:
500 g cestovín
125 g čerstvého špenátu
2 strúčiky cesnaku
50 g parmezánu
hrsť vlašských orechov
100 ml olivového oleja
morská soľ
čierne korenie v mlynčeku Kania
citrónová šťava
Postup:
Do sekacieho mixéra vložíme špenát, cesnak, strúhaný syr Grana Padano a vlašské orechy. Všetko spolu rozmixujeme. Postupne pridávame olivový olej, až kým nevznikne husté, ale šťavnaté pesto. Ochutíme morskou soľou, čiernym mletým korením a citrónovou šťavou.
Uvarené cestoviny scedíme, zmiešame so špenátovým pestom a dôkladne zmiešame, aby sa všetky cestoviny obalili do pesta. Podávame ozdobené lístkami čerstvého špenátu a nasekanými vlašskými orechmi.