Cestoviny so špenátom a balkánskym syrom
Potrebujeme:
cestoviny napr. farfale
mladý baby špenát
syr balkánskeho typu
2-3 Kl paradajkového pretlaku
hrsť sušených paradajok v oleji
4 strúčky cenaku
zeleninový vývar
olivový olej
maslo
soľ
korenie
petržlenová vňať na ozdobenie
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Do panvice dáme rozohriať olivový olej a maslo. Strúčiky cesnaku nasekáme nadrobno a krátko opražíme. Po chvíli pridáme nakrájané sušené paradajky a necháme spolu krátko restovať. Primiešame 2 lyžice paradajkového pretlaku, osolíme a okoreníme. Zmes za stáleho miešania restujeme ešte asi 1 minútu, podlejeme teplým zeleninovým vývarom a chvíľu podusíme. Pripravenú omáčku stiahneme z ohňa, pridáme špenát a scedené cestoviny. Dobre premiešame a panvicu vrátime späť nad plameň. Ak sú cestoviny príliš suché, môžeme priliať ešte trochu teplého zeleninového vývaru alebo vody z cestovín. Na záver pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kúsky a premiešame.
Podávame ozdobené nadrobno nasekanou čerstvou petržlenovou vňaťou.