Cestoviny s vegan boloňskou omáčkou
Pre 2 osoby potrebujete:
• 125 g červenej šošovice
• 1 nakrájaná cibuľa
• 1 nakrájaná mrkva
• 2 nakrájané strúčiky cesnaku
• 100 g nakrájaných húb
• 1 PL rajčinového pretlaku
• 400 g nakrájaných zemiakov
• 240 ml zeleninového vývaru
• 1 ČL medu
• olivový olej
• štipka Himalájskej soli z mlynčeka Kotányi
• štipka Štvorfarebného korenia z mlynčeka Kotányi
• štipka Čili papričky z mlynčeka Kotányi
• 250g cestovín
Postup:
1. Najprv si pripravte omáčku. Zohrejte olej na veľkej panvici. Postupne pridajte cibuľu, mrkvu a huby a nechajte 5 minút smažiť. Do hrnca s vriacou vodou vysypte šošovicu a varte asi 10 minút.
2. Do veľkej panvice pridajte pretlak, korenie, med a nasekaný cesnak. Vysmážajte asi 3 minúty a pridajte pripravenú šošovicu, nakrájané rajčiny a zeleninový vývar.
3. Všetko spolu nechajte variť na miernom ohni a prikryte pokrievkou. Po 20 minútach by mala byť šošovica mäkká a omáčka zahustená. V prípade potreby dochuťte korením.
4. Počas prípravy omáčky si uvarte Vaše obľúbené cestoviny. Cestoviny naservírujte na tanier, polejte omáčkou a na vrch nastrúhajte vegánsky syr.