Cestoviny s tuniakom

Potrebujeme:

cestoviny

1 konzervu krájaných rajčín aj so šťavou

1 cibuľu

2 strúčky cesnaku

olivy

olivový olej

čili papričku

konzervu tuniaka vo vlastnej šťave alebo v oleji

petržlenovú vňať

Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.

Na oleji speníme na jemno pokrájanú cibuľku, pridáme pokrájaný cesnak a čili papričku. Zalejeme konzervou paradajok a pridáme podľa chuti ľubovoľné množstvo olív pokrájaných na menšie kúsky. Zmes chvíľu povaríme, aby sa šťava troška zredukovala. Odstavíme z ohňa a primiešame scedeného tuniaka a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Zmes servírujeme na uvarené cestoviny. Môžeme posypať postrúhaným parmezánom.

 

Image: rakratchada  torsap / FreeDigitalPhotos.net