Cestoviny s krevetami
Suroviny na 4 porcie:
- 500 g cestovín
- 3 PL ochuteného repkového oleja (paradajky, cesnak, bazalka)
- 400 g kreviet
- 1 čili paprička
- soľ
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- pár kvapiek citrónovej šťavy
- čerstvá bazalka na ozdobu
Postup:
Cestoviny uvaríme podľa návodu, uvarené a scedené polejeme 1 PL oleja.
Na panvicu dáme zvyšný olej, pridáme nasekanú čili papričku a pridáme krevety. Jemne ich osolíme a za stáleho miešania opečieme, kým úplne nezružovejú. Krevety nakoniec zmiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Do panvice pridáme uvarené cestoviny a všetko spolu dobre premiešame. Podávame ozdobené čerstvou bazalkou a pokvapkané ochuteným olejom.
Recepty a foto: Palma
V receptoch sme použili ochutené repkové oleje:
Raciol s bazalkou, Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami – sú výberové repkové oleje špičkovej kvality ochutené bylinkami. Raciol s podmanivou chuťou bazalky je ideálny na dochutenie šalátov, ale tiež na prípravu pesta či tradičných talianskych omáčok na cestoviny. Raciol s cesnakom, bazalkou a sušenými paradajkami s vôňou a chuťou Stredomoria dodá jedinečnú chuť mäsu a cestovinám.
Orientačná cena: 1,79 € / 250 ml