Cestovinový šalát s pórkom
Milé dámy, na Veľkú noc sa snažíme navariť tradičné jedlá, ako je baba, údené mäso, ale je dobré, ak k tomu pridáme aj niečo netradičné. Dnes Vám prinášam recept na šalát , ktorý je lahodný, ľahko stráviteľný a hlavne môže byť tiež ozdobou veľkonočného menu:
Cestovinový šalát s pórkom:
Pol kg cestovinových mašličiek
30 dg oravskej slaninky
2 pórky
taliansky dresing, tochu tatárky, biely jogurt
Slaninku, pór nakrájame, cestoviny uvaríme. Potom slaninku opečieme na panvici a pridáme pór a trochu masla. Speníme na panvici, zmiešame s uvarenými mašličkami a nakoniec pridáme taliansky dressing s tatarskou omáčkou a bielym jogurtom. Môžeme prichutiť podľa chuti. Podávame s údeným mäsom, alebo aj s babou.