Cesnakový krém s parmezánom
Potrebujeme:
6 väčších zemiakov
1 cibuľa
10 strúčikov cesnaku
2 lyžice masla
400ml vývaru
250ml mlieka
soľ
mleté čierne korenie
200ml smotany na šľahanie
strúhaný parmezán
Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Do hrnca dáme maslo a cibuľu. Chvíľu restujeme, pridáme 6 strúčikov cesnaku a necháme opekať ešte 1 minútu. Zalejeme vývarom, mliekom, pridáme zemiaky, soľ, korenie a necháme variť až kým zemiaky úplne nezmäknú. Keď sú zemiaky mäkké, polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a prelisujeme zvyšné strúčiky cesnaku. Necháme zovrieť a môžeme podávať s postrúhaným parmezánom.