Černicový džem s kúskami nektáriniek

Džemy sú skvelým spôsobom, ako sa počas celého roka vrátiť aspoň na chvíľu do letných dní plných slnka a chuti šťavnatého ovocia. Vďaka širokému sortimentu produktov Dr. Oetker zvládnete prípravu vašich obľúbených džemov počas chvíľky.

Na černicový džem budete potrebovať 500 g černíc, 0,5 balenia Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g, 0,5 balenia Želírovací cukor Extra 2 : 1 Dr. Oetker. Na nektárinkový džem ďalej potrebujete 450 g ošúpaných a odkôstkovaných nektáriniek, šťavu z 1/2 citróna, 0,5 balenia Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g a 0,5 balenia Želírovací cukor Extra 2 : 1 Dr. Oetker.

Na prípravu černicového džemu vložíme do hrnca celé černice, kyselinu a ½ balíčka želírovacieho cukru a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, vykonáme skúšku tuhnutia a džemom naplníme poháre do polovice. Necháme 35 minút chladnúť.

Na prípravu nektárinkového džemu nakrájame nektárinky na kúsky spolu s citrónovou šťavou, kyselinou a ½ balíčka želírovacieho cukru, vložíme do hrnca a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a povaríme 5 minút. Odoberieme prípadnú penu, prevedieme skúšku tuhnutia a nalejeme na černicový džem. Poháre uzavrieme viečkami, ale neotáčame!

Viac chutných receptov nájdete na webe:  Naše recepty | Dr.  Oetker. 


 

Zdroj foto: Dr.Oetker