Čaro olivovníkov vás vezme do nádherne talianskej Apúlie

Ten vzťah mala ukončiť už skôr. Posledné roky to bolo len trápenie, bez romantiky a vášne, bez prekvapení...a tak sa konečne rozhodla. Povedala koniec, kúpila si dom v Taliansku a odišla...
Začína sa nádherná letná romanca Čaro olivovníkov.

V dnešných časoch si môžete kúpiť na internete takmer všetko. Ruthie Collinsová si takto zadovážila farmu v južnom Taliansku.

Mladá Londýnčanka prišla po rozchode so svojím dlhoročným priateľom Edom o strechu nad hlavou a hrozilo jej, že sa bude musieť vrátiť k mame na nepohodlný gauč. Rozhodne sa preto od základov zmeniť svoj život a splniť si veľký sen – kúpiť si dom a spraviť z neho domov. Na internete vydraží starší farmársky dom v Apúlii aj so sadom olivovníkov.

Hneď od začiatku však čelí ťažkým skúškam. Po príchode na miesto musí bojovať s nepriateľsky naladenou kozou a s hustým lejakom, potom ju potrápi nevraživý sused Marco Bellanuovo aj s celým svojím príbuzenstvom. Nuž a nakoniec si uvedomí, že starostlivosť o olivovníky, o ktorých nevie vôbec nič, nie je romantická prechádzka ružovou záhradou, ale ťažká drina. Nečudo, že niekedy má sto chutí vrátiť sa do Londýna...

Život sa môže zmeniť jediným kliknutím počítačovej myši, ale všetko dobré – priateľstvo, láska či úroda olív si vyžadujú čas, aby dozreli. Dokáže Ruthie prekonať všetky prekážky, zabudnúť na minulosť a napokon nájsť kúsok svojho dolce vita?

Pozrite si video s autorkou:

 

 

Čaro olivovníkov je absolútne pohodové dovolenkové čítanie, z ktorého cítiť slnko, chuť a vôňu olív, nechýba tam romantika, humor, dobré jedlo a skvelý zmysel opísať dané miesto. Máte chuť Ruthie navštíviť, odtrhnúť si olivy, posedieť s ňou pri poháriku chladeného vínka a započúvať sa do zvukov regiónu Apúlia.

Je to miesto, kde sa zastavil čas, miesto preslávené dobrým vínom a kvalitným olivovým olejom. Malebné mestečká v odtieňoch bielej a zlatej farby, starobylé osady na kopcoch, úzke uličky, v ktorých nájdete tieň a možno tam aj poblúdite. Toto všetko vie Jo Thomas úžasne opísať, prostredie, domy, ľudí. Zamilujete si jej štýl písania.

Vypočujte si úryvok.
Číta Lucia Vráblicová:

 

Jo Thomas dlhé roky pracovala ako reportérka a producentka pre britské BBC Radio, Na Radio 2 robila v The Steve Wright Show.
V roku 2013 získala literárnu cenu za svoju prvotinu The Oyster Catcher, ktorá sa stala bestsellerom ako ekniha. O rok neskôr získala ďalšie dve ocenenia, jednu na Festivale najlepších romantických e-kníh.

Milan Buno, knižný publicista


 

 


 

 


 

Súťažná otázka:

Koľko kníh ste stihli prečítať cez letné prázdniny resp. dovolenku?

Budeme radi ak našu súťaž budete zdieľať na sociálnych sieťach 😊

 

Súťaž trvá do: 05.10.2024