Cappuccino veterníky
Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Vystačí na: asi 22 porcií
Prísady:
Na cesto:
1 balenie Venčekov Dr.Oetker
1 zarovnaná PL kakaa
250 ml vody
125 g margarínu
3 vajcia
Na náplň:
zmes na prípravu krému (súčasť balenia Venčekov Dr.Oetker)
650 ml mlieka
1 zarovnaná PL instantnej kávy
150 g zmäknutého masla
60 g práškového cukru
1 balíček Šľahačky v prášku Dr.Oetker
150 ml studeného mlieka
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Príprava:
1. Do zmesi na prípravu cesta primiešame kakao a pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Na tukom vymastený plech nastriekame veterníky. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút (prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame!)
2. Veterníky necháme vychladnúť.
3. Zo zmesi na prípravu krému uvaríme krém podľa návodu na obale. Počas varenia krému pridáme kávu. Maslo vyšľaháme s cukrom elektrickým ručným šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém. Veterníky pozdĺžne rozkrojíme. Na vychladnuté spodné časti nastriekame pomocou cukrárskeho vrecka krém.
4. Šľahačku ušľaháme s mliekom podľa návodu na obale, naplníme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na krém.
5. Na ozdobenie v kastróliku vo vodnom kúpeli rozpustíme polevu. Vrchnú časť veterníkov zľahka namočíme do rozpustenej polevy a položíme na šľahačku. Odložíme do chladničky.