Burger s originálnym burger dipom
Suroviny na burger:
Penam Hamburger žemle so sezamom
500 g mletého hovädzieho mäsa
1 vajce
1 lyžička dijonskej horčice
1 PL kečupu
2 šalotky
1 strúčik cesnaku
100 g syra Niva
3 plátky grilovanej slaniny
listový šalát
čerstvo mletá morská soľ
čierne mleté korenie
Suroviny na burger dip:
2 PL majonézy
1 PL kečupu
1 lyžička tabasca
1 lyžička brandy
2 kyslé uhorky
Postup – burger:
Šalotky nadrobno pokrájame, cesnak nastrúhame a mierne ich opražíme na rozpálenom oleji. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme opraženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie podľa chuti.
Z masy vytvarujeme 4 burgre, ktoré opražíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Medzitým si ugrilujeme plátky slaniny (prípadne opražíme na druhej panvici). Nakoniec dáme na burgre plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme dopiecť.
Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodnú polovicu dáme pripravený dip, mäso so slaninou a syrom, dozdobíme šalátom podľa výberu, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a servírujeme.
Postup - burger dip:
Zmiešame majonézu, kečup a tabasco, pridáme nadrobno pokrájané uhorky a na záver lyžičku brandy. Ak dávate prednosť menej pikantným dipom, dajte menej štipľavého tabasca. Nakoniec môžeme dochutiť štipkou soli.