Buďte krásna vďaka tvárovej gymnastike

Tomuto fenoménu podľahlo už neskutočné množstvo žien a našli by sme medzi nimi aj mnoho dám zo šoubiznisu. Niečo na cvičení tvárovej gymnastiky zrejme bude. Tak prečo ju nevyskúšať? Povenujte sa jednoduchým cvičeniam zopár minút denne a dosiahnete tak prekrvenie pokožky, redukciu vrások a zamedzenie vzniku dvojitej brady. Vaša tvár bude pružná, svieža a bude sa prirodzene lesknúť.

 
Ovisnuté líčka - nikdy viac
Prejde vás dobrá nálada po každom vzhliadnutí sa v zrkade a vravíte si, že zemská príťažlivosť začína účinkovať už aj tam, kde by nemusela? Práve preto je na čase vyskúšať cvik, vďaka ktorému sa líčka stanú pružnejšími: Nadýchnite sa vzduchu a nechajte líčka, nech sa prirodzene nafúknu. Teraz sa posnažte všetok vzduch nahromadený v ústach presunúť do pravého alebo ľavého líčka a nechajte ho tam na moment spočinúť. V zápatí presuňte všetok vzduch na druhú stranu. Takto opakujte dovtedy, pokým budete stačiť s dychom.
 
Zbohom vráskam okolo úst
Pokiaľ máte podozrenie, že každú chvíľku sa vám môžu objaviť nové vrásky, najideálnejšou prevenciou proti ich vzniku je praktizovanie nasledovného cviku: Vtiahnite pery dovnútra čo najviac tak, aby ste nimi prekryli hornú i spodnú peru. Pokožku okolo úst držte v napätí asi štyri sekundy a cvik niekoľkokrát opakujte. Okrem spomenutého účinku taktiež napomáhate k vyformovaniu brady a pružnosti svojich pier.
 
Preč s dvojitou bradou
Stojíte v kúpeľni pred zdrkadlom a beriete si na pomoc aj druhé, aby ste videli, ako vyzeráte z profilu? Ak ste s tým, čo vidíte spokojná, patríte medzi tie šťastnejšie. Väčšina z nás sa totiž skôr zhrozí po zistení, že sa nám začína tvoriť nepríjemná dvojitá brata. Najviac na ňu pomáha nasledovné: jednou rukou si bradu podoprite a následne vytvárajte na podopierajúcu ruku tlak. Sústreďte sa pritom, aby ste tlak vytvárali napínaním svalov pod bradou. Vo fáze najsilnejšieho tlaku zotrvajte niekoľko sekúnd a následne sa uvoľnite.
 
Svieža a pružná tvár
Dopomôže vám k nej široký úsmev, niekedy takzvaný hollywoodsky úsmev alebo úsmev číslo 5. Postavte sa teda pred zrkadlo a začnite sa vyškierať: Vyčarujte čo najširší úsmev aký dokážete, vycerte horné aj spodné zuby zároveň. K tomu zodvihnite obočie a v tejto grimase zotrvajte od päť do desať sekúnd. Rovnako ako pri predchádzajúcich cvikoch, aj tento opakujte niekoľkokrát a vykonávajte ho dostatočne precízne. Na záver ešte niekoľko krát dôrazne vyartikulujte všetky samohlásky.
 
Vašej tváričke veľmi prospeje, ak jej raz za čas doprajete aj masáž od profesionálov. Okrem toho, že sa pri tejto procedúre dokonalo uvoľníte a zrelaxujete, tak svoju tvár ešte viac prekrvíte, čím jej okrem iného doprajete aj zdravú farbu. Masáž távre vám odporúčame absolvovať jedenkrát do mesiaca.
 
Taktiež majte na pamäti, že pre celkový vzhľad je dôležitá zdravá strava, preto jedzte čo najviac čerstvej zeleniny. Neopomente ani dodržiavanie pitného režimu.
 
Autor: Andrea Zummerová