Buchty z kysnutého cesta so zmesou z mletého mäsa

Touto dobrotou ľahko nahradíte aj hlavný chod a zamilujete sa na prvé zahryznutie. Šťavnaté mäso snúbiace sa s chuťou korenia a zapečené v chrumkavom ceste poteší každého gurmána.

Suroviny:
-    300 g mletého mäsa mix
-    Slanina
-    cesnak, cibuľa
-    paradajkový pretlak
-    Cukor
-    Korenie (soľ, čierne korenie, paprika, chilli, sušený petržlen, sušený cesnak, sušená cibuľa)
-    200 g hladkej múky
-    20 g droždia
-    100 ml mlieka
-    100 ml oleja

Postup prípravy:
Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažného mlieka, cukru a trochu múky. Následne ho prilejeme k zvyšnej múke a oleju a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť.

Počas kysnutia pripravíme mäsovú zmes. Mleté mäso ochutíme a orestujeme na cibuľke, cesnaku a slanine. Pridáme pretlak, premiešame, aby sa zmes dobre spojila a necháme vychladnúť.

Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie kúsky a z každého vypracujeme kornútik, ktorý plníme mäsovou zmesou. Pečieme asi 30 minút na 190 °C. Buchty je možné podávať teplé aj studené.