Buchty z kysnutého cesta so zmesou z mletého mäsa
Touto dobrotou ľahko nahradíte aj hlavný chod a zamilujete sa na prvé zahryznutie. Šťavnaté mäso snúbiace sa s chuťou korenia a zapečené v chrumkavom ceste poteší každého gurmána.
Suroviny:
- 300 g mletého mäsa mix
- Slanina
- cesnak, cibuľa
- paradajkový pretlak
- Cukor
- Korenie (soľ, čierne korenie, paprika, chilli, sušený petržlen, sušený cesnak, sušená cibuľa)
- 200 g hladkej múky
- 20 g droždia
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
Postup prípravy:
Najprv si pripravíme kvások z droždia, vlažného mlieka, cukru a trochu múky. Následne ho prilejeme k zvyšnej múke a oleju a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme nakysnúť.
Počas kysnutia pripravíme mäsovú zmes. Mleté mäso ochutíme a orestujeme na cibuľke, cesnaku a slanine. Pridáme pretlak, premiešame, aby sa zmes dobre spojila a necháme vychladnúť.
Vykysnuté cesto si rozdelíme na menšie kúsky a z každého vypracujeme kornútik, ktorý plníme mäsovou zmesou. Pečieme asi 30 minút na 190 °C. Buchty je možné podávať teplé aj studené.