Bryndzové krúpy
Jačmenné krúpy sú zdrojom viacerých prospešných látok prispievajúcich k dobrému zdraviu a vitalite každého z nás. Jedná sa, napríklad o vlákninu, mangán, selén, molybdén, meď, vitamíny skupiny B, fosfor či horčík.
Nechýbajú ani lignany patriace medzi účinné antioxidanty.
Suroviny:
• 250 g jačmenných krúp
• 250 g bryndze
• cibuľa
• cesnak
• acidofilné mlieko
• himalájska soľ
Postup:
Krúpy si uvaríme vo vode ako cestoviny spolu s celou cibuľou a 2 – 3 strúčikmi cesnaku (budú mať lepšiu chuť). Po uvarení krúpy precedíme a zmiešame s bryndzou, ktorú sme rozriedili acidofilným mliekom. Ak je treba, všetko dosolíme. Krúpy môžeme na tanieri ozdobiť krúžkami opraženej cibuľky alebo slaninkou.