Bryndzové krúpy

Jačmenné krúpy sú zdrojom viacerých prospešných látok prispievajúcich k dobrému zdraviu a vitalite každého z nás. Jedná sa, napríklad o vlákninu, mangán, selén, molybdén, meď, vitamíny skupiny B, fosfor či horčík.
Nechýbajú ani lignany patriace medzi účinné antioxidanty.

Suroviny:


    • 250 g jačmenných krúp
    • 250 g bryndze
    • cibuľa
    • cesnak
    • acidofilné mlieko
    • himalájska soľ
 

Postup:
Krúpy si uvaríme vo vode ako cestoviny spolu s celou cibuľou a 2 – 3 strúčikmi cesnaku (budú mať lepšiu chuť). Po uvarení krúpy precedíme a zmiešame s bryndzou, ktorú sme rozriedili acidofilným mliekom. Ak je treba, všetko dosolíme. Krúpy môžeme na tanieri ozdobiť krúžkami opraženej cibuľky alebo slaninkou.