BRUSCHETTA Rio Mare
Potrebné suroviny na 4 porcie:
- Tuniak Rio Mare s citrónom a čiernym korením (4x 80 g)
- Ciabatta nebo paradajková bageta
- 8 plátkov
- Rajčiny kríčkové (Kumato) 4 ks
- Kríčkové rajské jablká 4 ks
- Červená cibuľa 2 ks
- Bazalkové pesto (Mutti)
- Kvety kapár 8 ks
- Sušené rajčiny 8 ks
- Cesnak 2 strúčiky
- Tymian 1 stvol
- Olivový olej 1 pol. lyžica
Postup:
1, Jednotlivé plátky bagety alebo Ciabatty pokvapkáme olivovým olejom a opečieme na vopred zahriatej panvici z oboch strán dozlatista.
2, Jednotlivé rajské jablká rozrežeme na štvrtiny a odrežeme jadrovník. Potom nakrájame na menšie kocky.
3, Cesnak nakrájame spoločne so sušenými rajčinami a červenou cibuľkou najemno. Takto pripravený základ na Bruschettu orestujeme na vopred zahriatej panvici.
4, Pridáme citrónového tuniaka, nakrájané rajské jablká na kocky a kvety kapár. Celú zmes dôkladne premiešame.
5, Opečenú Ciabattu potrieme bazalkovým pestom a postupne na jednotlivé plátky vrstvíme vopred pripravenú zmes s citrónovým tuniakom.
Servírovanie:
Pred konzumáciou Bruchettu dozdobíme lístkami bazalky a pokvapkáme olivovým olejom.