Broskyňové Tiramisu
Čas prípravy: 180 – 200 minút
Porcie: 8
Ingrediencie:
• 4 broskyne
• 100 g kryštálového cukru
• 500 g mascarpone
• 180 g kyslého mlieka
• 1 kus citróna
• 1 polievková lyžica práškového cukru
• 1 vrecko Kotányi Vanilkového cukru Bourbon
• 200 g dlhých piškót
• 200 g amaretti
• 2 polievkové lyžice amaretta
• 2 polievkové lyžice vody
• 1 vanilkový struk Kotányi
• 3 polievkové lyžice broskyňového sirupu
Príprava:
1. Broskyne rozpolíme, odkôstkujeme a nakrájame na malé kocky.
2. Pridáme ich na panvicu s kryštálovým cukrom. Postupujeme na strednom ohni. Občasne premiešame a dusíme asi 10 minút. Potom necháme vychladnúť a vylúhovať. 2-3 krát krátko premixujeme tyčovým mixérom.
3. Teraz zmiešame kyslé mlieko s mascarpone, krupicový cukor, vanilkovú dreň zo struku a vanilkový cukor. Dobre vymiešame metličkou a pridáme kôru z citróna.
4. Broskyňový sirup zmiešame s vodou a amarettom v pohári. Zapekaciu misu vystelieme polovicou piškót. Teraz naň nalejeme polovicu sirupovej zmesi. Druhú polovicu piškót nahrubo rozdrobíme na povrch amaretta.
5. Túto vrstvu teraz natrieme polovicou mascarpone krému. Postup následne opakujeme.
6. Poslednú vrstvu zakryjeme zvyšným kompótom a krémom. Pridáme niekoľko plátkov broskýň. Necháme zachladiť v chladničke aspoň na dve hodiny. Prajeme dobrú chuť.