Broskyňové čatní s feniklom a tymianom

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 40 minút
Vystačí na: asi 6 pohárov à 350 ml

Prísady:
700 g broskýň (očistených a nakrájaných na kocky)
300 g feniklu (očisteného a nakrájaného na malé kúsky)
300 g stonkového zeleru (očisteného a nakrájaného na malé kúsky)
200 g šalotky (očistenej a nakrájanej na kocky)
Nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
300 ml jablkového octu
2 zarovnané PL čerstvého tymianu
4 zarovnané KL soli
2 zarovnané KL čili korenia
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker


Príprava:

1. Broskyne, fenikel, zeler a šalotku vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.