Brezno domov s prehrou

V súboji prvého s posledným sa mali od začiatku navrch Piešťany. Ako prvý mohol skórovať Chylo, Lipnického ale peknou strelou neprekonal. V polovici tretiny potom zadovkou poslal Rosa puk Klčovi, ten však tiež neuspel. O chvíľu na to si obidvaja úlohy vymenili a Rosa už bol úspešnejší a strelil prvý gól stretnutia. Ďalší gól mohol pridať Pupák, ale individuálnu akciu nezakončil úspešne. V narastajúcom tlaku Piešťan si Peško v útočnom pásme vybojoval puk, obišiel obrancu a prestrelil aj brankára. Do streleckej listiny sa po nádhernej Pupákovej prihrávke mohol zapísať aj Mihálik, ale Lipnický jeho strelu zneškodnil.

Do druhej tretiny vstúpili lepšie hostia z Brezna. Domáci síce prečkali oslabenie, ale po jeho skončení Drotár bekhendom prekonal Fumača. Piešťany inkasovaný gól nabudil a zatlačili svojho súpera do obrany a o tri minúty neskôr sa im podarilo zvýšiť, keď Grmanovu strelu Lipnický vyrazil pred Holoviča, ktorý ho následne prekonal. O ďalšiu minútu neskôr Rybárik prihrávkou z obranného pásma našiel rozbehnutého Chyla, a ten svoj nájazd bez problémov premenil. Po tomto góle sa Lipnický nechal vystriedať Cpinom, ktorý ale už o necelú minútku inkasoval. Stalo sa tak po Peškovej prihrávke a Románkovom góle. Brezňania po troch rýchlych góloch rezignovali a domáci do konca tretiny mohli ešte zvýšiť. To by však Holovič musel lepšie trafiť puk a Haring doviesť samostatný nájazd do brány.

Tretia tretina sa už len dohrávala, divákov však potešil domáci brankár Fumač, ktorý efektnou robinzonádou chytil Kršňákovu strelu. Potom sa už nič mimoriadne hokejové nestalo, a tak zaujal aspoň hosťujúci Mach hereckou vložkou, za ktorú inkasoval osobný trest. Diváci sa nakoniec dočkali aj pästného súboja, keď si to rozdali domáci Rybárik s hosťujúcim Ivanom, ktorý vyznel jednoznačne pre domáceho hráča. V nervóznom závere získali hostia po niekoľkých šarvátkach výhodu presilovej hry, ale nič z nej nevyťažili a na konci zápasu tak svietil na svetelnej tabuli stav 5:1.

 

(sd)