Bravčová panenka s horčicou a zelerovými hranolkami


Suroviny: 

plnotučná horčica, bravčová panenka 600 g (môžete použiť aj kuracie alebo morčacie mäso), domáci paradajkový pretlak, cibuľa nakrájaná na kocky, sterilizovaný hrášok, zeler - buľva, korenie (napr. čierne korenie, tymián, oregano, petržlenová vňať), soľ, olivový olej

Postup:

 Bravčovú panenku nakrájame na medailóniky. Medailóniky potrite z jednej strany horčicou a domácim paradajkovým pretlakom. V panvici rozohrejte trochu olivového oleja a orestujte plátky zo strany, kde sú naložené v horčici a pretlaku. Medzitým potrite mäso horčicou a pretlakom z druhej strany, mäso z jednej strany orestujte, obráťte ho a restujte z druhej strany. Keď je panenka orestovaná, môžete ju servírovať napríklad so zelerovými hranolkami, čerstvou cibuľou a sterilizovaným hráškom a ľahkou verziou tatárskej omáčky.
Zeler ošúpte a nakrájajte na hranolky. Pripravte si v kastróle vodu a priveďte ju k varu, do vriacej vody vložte zelerové hranolky a nechajte ich cca 2 minúty variť. Vodu zlejte a k hranolkám pridajte trochu olivového oleja a korenie podľa chuti a premiešajte. Pečte na pečiacom papieri na 180 °C.