Boršč z červenej repy

Výborný recept, zvládne to aj začínajúca gazdinka. Milo prekvapiť rodinu alebo priateľov, tak to už stojí zato.

Potrebujeme: 300 g červenej repy, 200 g kyslej kapusty, prípadne ½ malej hlávky čerstvej kapusty, 300 g hovädzieho mäsa, 300 g bravčového mäsa, 1 ½ litra vývaru, 200 ml kyslej smotany, 100 g mrkvy, 100 g petržlenu, 300 g zemiakov, 1 väčšiu cibuľu, 2-4 strúčiky cesnaku, 3 PL oleja, 2 KL octu, podľa chuti nové korenie, bobkový list, celé čierne korenie, rasca, soľ a kôpor

Postup: Najskôr si uvaríme v šupke červenú repu. Vychladíme, ošúpeme a nakrájame na rezance. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu nakrájanú na mesiačiky a pridáme na kocky nakrájané hovädzie mäso, keď sa podusí cca 20 minút, pridáme aj bravčové mäso, bobkový list, korenie, rascu a soľ. Pomaly dusíme, keď je mäso skoro mäkké pridáme zeleninu nakrájanú na rezance, zemiaky nakrájané na kocky a kapustu. Nakoniec pridáme vývar a červenú repu. Dochutíme korením, cesnakom, soľou,  octom a servírujeme. Boršč na tanieri ozdobíme kyslou smotanou a posekaným kôprom, prípadne len kyslou smotanou.

Viac domácich, jednoduchých a relatívne lacných receptov nájde na stránke:
http://www.1000knih.sk/obchod/kucharky-a-recepty/neviete-co-uvarit-dajte-si-poradit

Autor: Anna Čunderlíková