Bonbóny z cukrového cesta s marcipánom
Počet kusov: 24
Doba prípravy: asi 30 minút
Prísady:
Na cesto:
60 g zmäknutého masla alebo margarínu
25 g práškového cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
1 KL Rumovej arómy Dr.Oetker
1 PL mlieka
125 g hladkej múky
1 zarovnaná PL kakaa
Na náplň:
150 g Marcipánu Dr.Oetker
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
1 balenie Guľôčok dúhových Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
váľok
papier na pečenie
Príprava:
1. Na prípravu cesta vyšľaháme maslo, cukor a vanilkový cukor elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme rumovú arómu, mlieko, múku zmiešanú s kakaom a ručne vymiešame dohladka.
2. Na prípravu náplne vytvoríme z marcipánu asi 24 guľôčok. Z cesta vyvaľkáme plát asi 3 mm a nakrájame na štvorce podľa veľkosti marcipánových guľôčok. Každú guľôčku obalíme cestom, položíme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 190 °C
Teplovzdušná rúra: 170 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 13 minút
3. Guľôčky necháme vychladnúť.
4. Na ozdobenie rozohrejeme tmavú polevu podľa návodu na obale, guľôčky polejeme a posypeme dúhovými guľôčkami.