Biely čaj – prospieva telu, duši i kráse

Biely, zelený alebo čierny? Ak preferujete vo svojom pitnom režime práve biely čaj, robíte dobre, pretože z uvedených čajov obsahuje najviac polyfenolov, ktoré patria do kategórie významných antioxidantov. Z tohto dôvodu je biely čaj považovaný za popredného bojovníka proti rakovinovým ochoreniam a vírusom. Nie darmo bol v minulosti nápojom nesmrteľnosti, ktorý smeli piť iba cisári.

Dôvody, pre ktoré sa oplatí piť biely čaj
 

  •     Antioxidanty bojujú proti škodlivým voľným radikálom, ktoré sú zodpovedné za vznik rakoviny. Je dokázané, že biely čaj je prostriedkom, ktorý zabraňuje vzniku rakoviny hrubého čreva, žalúdka a prostaty. Na nádorové bunky účinkuje tak, že zabraňuje rastu rakovinových buniek bez vedľajších účinkov.
  •     Trápi vás vysoký krvný tlak a riziko vzniku kardiovaskulárnych ochorení? Zaraďte do svojho pitného režimu lahodný biely čaj, ktorý prospieva srdcu, cievam a má schopnosť znížiť tlak.
  •     Ďalším postrachom je vysoká hladina cholesterolu v krvi. Našťastie, existujú prírodné prostriedky, ktoré dokážu hladinu zlého cholesterolu znížiť a dobrého cholesterolu zvýšiť. Jedným z nich je biely čaj.
  •     Artritída a osteoporóza ohrozujú predovšetkým staršie ročníky. Na zlepšení hustoty kostí sa podieľa nielen pravidelná športová aktivita, ale aj pitie bieleho čaju.
  •     Baktérie a vírusy číhajú na človeka na každom kroku. Ničivé útoky vírusov a baktérii dokáže zneškodniť dostatočne vybudovaný imunitný systém. Vzniku chrípky, nachladnutia, ale aj vážnejších vírusových ochorení môže zabrániť biely čaj .
  •     Silné zuby a zdravé ďasná ovplyvňuje mnoho faktorov. Fluorid v bielom čaji zabraňuje vzniku zubného kazu i krvácaniu ďasien.
  •     Túžite po zdravej, krásnej a mladistvej pleti? Je dokázané, že pitie bieleho čaju spomaľuje starnutie pokožky.
  •     Biely čaj je vhodný aj pre ľudí, ktorí trpia cukrovkou, pretože znižuje hladinu cukru v krvi.
  •     Obsah látok v bielom čaji má stimulačné účinky na trávenie, a zároveň zlepšuje činnosť metabolizmu. Z tohto dôvodu sa odporúča aj pre redukčné diéty.


V čom spočíva tajomstvo prípravy bieleho čaju?

Mnohí sa dopúšťajú zásadného omylu a zalievajú biely čaj vriacou vodou. Hlavnou zásadou pri príprave čaju je, že ho treba zalievať vodou s teplotou 70 až 80 stupňov a nechať lúhovať 3 minúty.
 
MIMI