Bezlepkové žĺtkové rezy
Suroviny:
CESTO:
25 dkg Palmarinu
28 dkg mletého cukru
25 dkg mletých vlašských orechov
14 dkg bezlepkovej múky (MIX C)
½ dcl mlieka
½ prášku do pečiva
6 vaječných bielkov
POLEVA:
6 vaječných žĺtkov
25 dkg mletého cukru
2 čl citrónovej šťavy
Postup: Palmarin vymiešame s 25 dkg mletého cukru. Do toho pridáme najemno zomleté vlašské orechy. Do zmesi vlejeme ½ dcl mlieka. Múku premiešame s práškom do pečiva a všetko vymiešame. Na záver pridáme vyšľahaný sneh so 6 vaječných bielkov. Vzdušnú zmes nalejeme na plech a dáme piecť na teplotu 180 C, zhruba na 40 minút.
Polevu vymiešame z mletého cukru, vaječných žĺtkov a citrónovej šťavy. Na upečený koláč ju nalejeme po jeho vychladnutí. Koláč necháme postáť do druhého dňa, až potom krájame, keď je poleva suchá.