Bezlepkové božie milosti
asi 50 porcie
Tradičné fašiangové a veľkonočné pečivo, ktoré sa rozplýva na jazyku a je vhodné aj pre bezlepkovú diétu.
Zloženie
Na cesto
- 250 g bezlepková múka
- 1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- 250 g maslo zmäknuté
- 250 g tvaroh polotučný
Na obalenie
- 100 g cukor práškový
- 2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
- 2 ks plech na pečenie (30 x 40 cm)
- ostrôžka
- Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
- Vanilkový cukor Dr. Oetker
Príprava:
Celkovo: 35 min
Príprava: 15 min
Doba pečenia: 20 min
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme z cesta plát, ktorý ostrôžkou nakrájame na 50 rovnakých štvorcov. Prenesieme ich na plechy a uprostred ostrôžkou 2× narežeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 20 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C
2. Po upečení ešte horúce pečivo obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.
Zdroj: Dr. Oetker
Zdroj foto: Dr. Oetker