Bezlepková pizza

Suroviny:
CESTO:
500g bezlepkovej múky (300g MIX C,200 g MIX B)
2 pl psyllia (indická vláknina)
1 pl kryštálového cukru
1 kocka droždia
5 pl olivového oleja
2 čl soli
500 ml vody
2 pl bieleho jogurtu (smotanového)
 
OBLOHA: fantázii sa medze nekladú (napr. tuniak, syr, kukurica, alebo kečup, šunka, syr, olivy)
 
Ak máte radi menej cesta a viacej oblohy, na jeden plech stačí polovičná dávka uvedených surovín.
 
Postup: Uvedené cesto vypracujeme zo všetkých surovín, ktoré zmiešame dohromady. Necháme vykysnúť na teplom mieste. Na plech rozprestrieme papier na pečenie, vykysnuté cesto by malo byť vláčne, vzdušné. Vytvarujeme ho na plech, pre lepšie rozotrenie môžeme použiť olivový olej. Na cesto poukladáme oblohu. Len nezabudnite, že aj ingrediencie na oblohu musia byť bezlepkové! Následne dáme piecť do rúry, na teplotu okolo 180 C. približne na 30 minút, pokým cesto z bokov nezružovie.