Bezlepková gaštanová torta

Na korpus:

•    11 vajec
•    200 g práškového cukru
•    100 g varených gaštanov, jemne nasekaných
•    80 g mandľovej múky alebo mandlí
•    1 lyžička ryžovej múky
•    maslo na vymastenie a kukuričná múka na vysypanie formy

Na krém:
•    250 g plnotučného tvarohu
•    100 g varených gaštanov
•    100 g práškového cukru

Postup na prípravu korpusu:
Žĺtky oddeľte od bielkov. Zo žĺtkov a cukru vyšľahajte jemnú penu. Mandle nastrúhajte najemno alebo použite múku. Zo 4 bielkov vyšľahajte hustý sneh. Všetky suroviny zľahka premiešajte. Pripravte tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu približne 35–40 minút.

Príprava krému:
Cukor a tvaroh vyšľahajte. Krémom ozdobte vrchnú časť koláča a posypte nasekanými gaštanmi. Koláč môžete ozdobiť čokoládovými hoblinami.
Pri rozkrojení korpusu napoly vodorovným rezom a na natretie krému v dvoch vrstvách budete potrebovať dvojnásobné množstvo tvarohu a nasekané gaštany rozdeľte napoly.

Zdroj: TESCOMA