Bezlepková gaštanová torta
Na korpus:
• 11 vajec
• 200 g práškového cukru
• 100 g varených gaštanov, jemne nasekaných
• 80 g mandľovej múky alebo mandlí
• 1 lyžička ryžovej múky
• maslo na vymastenie a kukuričná múka na vysypanie formy
Na krém:
• 250 g plnotučného tvarohu
• 100 g varených gaštanov
• 100 g práškového cukru
Postup na prípravu korpusu:
Žĺtky oddeľte od bielkov. Zo žĺtkov a cukru vyšľahajte jemnú penu. Mandle nastrúhajte najemno alebo použite múku. Zo 4 bielkov vyšľahajte hustý sneh. Všetky suroviny zľahka premiešajte. Pripravte tortovú formu, vymažte ju maslom a vysypte múkou. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C po dobu približne 35–40 minút.
Príprava krému:
Cukor a tvaroh vyšľahajte. Krémom ozdobte vrchnú časť koláča a posypte nasekanými gaštanmi. Koláč môžete ozdobiť čokoládovými hoblinami.
Pri rozkrojení korpusu napoly vodorovným rezom a na natretie krému v dvoch vrstvách budete potrebovať dvojnásobné množstvo tvarohu a nasekané gaštany rozdeľte napoly.
Zdroj: TESCOMA