BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii
Zažite Live Cooking v letnej bylinkovej záhradke
Letný firemný teambuilding už nemusí byť len dňom plným športových aktivít. So svojimi kolegami ho môžete stráviť aj na dobrej večeri napríklad na letnej terase s bylinkovou záhradkou. Počas príjemného letného popoludnia alebo večera môžete ochutnať rôzne špeciality, ktoré vám šéfkuchár Peter Dudáš pripraví v rámci konceptu „Live Cooking“ priamo pred vami. V ponuke sú rôzne kulinárske témy, počas leta však určite bude prevládať záujem o grilovanie. Prinášame vám recept šéfkuchára hotela Crowne Plaza Bratislava Petra Dudáša, ktorý môžete ochutnať aj na live cookingu.
BBQ grilované kačacie prsia s batatovým pyré a maslovou zeleninou restovanou na šalvii
10ks kačacie prsia(cca 200g/porcia)
Údená soľ, mleté čierne korenie,cesnak
Pyré:
1kg bataty(sladké zemiaky)
150g maslo
10g čerstvý tymián
Soľ, mleté čierne korenie
Zelenina:
400g mrkva červená
400g mrkva žltá
200g zeler
70g maslo
10g čerstvá šalvia
Soľ, mleté čierne korenie
Spôsob prípravy:
- · Kačacie prsia si osolíme a okoreníme, narežeme kožu potrieme s podrveným cesnakom.
- · Opečieme na rozpálenom grile alebo grilovacej panvici sprudka zo strany kože asi 3-4 minúty a z druhej strany dopekáme už pomalšie pri nižšej teplote, aby nám prsia zostali šťavnaté a vo vnútri jemne ružové.
- · Ošúpané bataty si uvaríme v ochutenej vode so soľou, korením a vetvičkou tymiánu,
- · Uvaríme do mäkka.Scedíme a vymixujeme pomocou tyčového mixéra do hladkej konzistencie a podľa potreby dochutíme soľou a korením. Pridáme maslo na zjemnenie.
- · Mrkvu a zeler si ošúpeme.Nakrájame na tenké plátky pomocou škrabky na zeleninu
- · Prudko opečieme na rozohriatom masle, pridáme čerstvú šalviu, ktorú len zľahka prehrejeme,dochutíme soľou a mletým čiernym korením.