Banánový tofu chlieb

Suroviny:

180 g naturálneho tofu
3 banány
150 ml mandľového nápoja
3 PL rozpusteného kokosového oleja
60 g kokosovej múky
½ KL bourbon vanilky
2 ČL kypriaceho prášku
dve hrste čerstvých malín
dve hrste černíc

 Postup:
1. V mixéri rozmixujeme banány, roztopený vychladnutý kokosový olej a kokosové mlieko.
2. V miske zmiešame  kokosovú múku, bourbon vanilku a kypriaci prášok do pečiva a zalejeme banánovou zmesou. Dôkladne premiešame.
3. Do cesta pridáme umyté,  nakrájané maliny a černice. Premiešame a vylejeme do papierom vystlanej formy.
4. Banánový chlebík pečieme na 180°C asi 80 minút.  Či je upečený, skontrolujeme špajdľou - ak bude suchá, chlebík je hotový.
5. Tento banánový chlebík je mimoriadne vláčny, až ,,mokrý“, najlepšie je skladovať ho v chladničke. Vychladený  je dokonalým dezertom na  horúci letný deň.

Recepty a foto: Lunter

Viac informácií nájdete na: www.lunter.com