Bambusové bicykle sú IN!

Mať niečo výnimočné, štýlové, krásne, inšpirované prírodou. Byť slobodný, šťastný a cítiť sa zodpovedne. Toto všetko vám dá ekologický bambusový bicykel. Pýtate sa prečo?

Bambus je surovina budúcnosti – lacný, dostupný, rýchlo rastúci, a zároveň pevný,pružný, trvácny a odolný voči vplyvom počasia. V Ázii sa z neho bežne stavajú domy, pamätníci si možno spomenú na lyžiarske palice z bambusu s koženými remienkami, ktoré sa objavili aj u nás.

Dobrodruh Sunny Chuah si vyrobil bicykel z bambusu, na ktorom prešiel viac ako 6000 kilometrov po Strednej Ázii. Rozhodol sa zužitkovať svoje skúsenosti a po rokoch experimentovania inovoval a vytvoril mnoho procesov na zlepšenie pevnosti a jedinečnosti vzhľadu s použitím výlučne prírodných materiálov. Takto vznikla kolekcia bambusových bicyklov, spracovaných na najvyššej remeselnej úrovni, s dôrazom na detail, vzhľadom pripomínajúcim umelecké dielo.

Celý proces tvorby bicykla prebieha ručne, bez použitia elektrickej energie, s maximálnym využitím prírodných materiálov. Bambus vhodný na výrobu bicyklov je ručne zberaný špeciálne vyškolenými remeselníkmi vo vyššie položených regiónoch s kyprou pôdou, ktoré zaručujú vyššiu pevnosť bambusových vlákien. Následne je bambus impregnovaný včelím voskom, ktorý zvyšuje jeho pevnosť a odolnosť voči poveternostným vplyvom. Výsledkom je dokonalý a zároveň ekologický bambusový bicykel, vhodný pre všetkých, ktorí majú radi dotyk prírody, závan nostalgie, a bezstarostnú jazdu po meste alebo v prírode.

Dizajn každého bambusového bicykla, ktorý bamboobee vyrába, je inšpirovaný prírodou a spomienkami z detstva. Je to praktický prírodný bicykel, ktorý vám prinesie slobodu, voľnosť a šťastie. Tak ako keď ste boli dieťaťom, vyberte si svoj vlastný dizajn a obdarujte sa ako by to bol váš prvý narodeninový darček. Bambusové bicykle bamboobee nájdete už aj na Slovensku na stránke www.bamboobee.sk alebo na Facebooku: bamboobee SK