Baklažán s kozím syrom

Potrebujeme:

baklažány podľa množstva porcií, kokosový olej, morská soľ, čierne korenie, papriky, sušené paradajky, kozí syr, bazalka

Postup:

Najskôr baklažán umyte a nakrájajte na plátky. Posypte ho soľou a nechajte postáť aspoň polhodinu. Týmto spôsobom odstránite mierne horkastú chuť baklažánu. Potom plátky osušte papierovou utierkou a opražte na kokosovom oleji asi 3 minúty z každej strany. Nechajte odkvapkať, prebytočný olej ešte odstráňte papierovými utierkami. Dochuťte korením, poprípade dosoľte.

Následne ugrilujte očistené kúsky papriky, pre väčší gurmánsky zážitok použite zelenú, žltú i červenú. Medzitým nakrájajte sušené paradajky na menšie kúsky. Potom baklažán uložte na tanier, pričom na každý plátok dajte kozí syr, dozdobte grilovanou paprikou, sušenými rajčinami a bazalkou.

-m-