Bábovka s rebarborou
Vystačí na: asi 16 porcií
Doba prípravy: asi 25 minút
Doba pečenia: asi 60 minút
Prísady:
Na cesto:
500 g rebarbory
250 g zmäknutého masla alebo margarínu
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
5 vajec
380 g hladkej múky
4 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
štipka soli
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Príprava:
1. Na prípravu cesta rebarboru umyjeme (nelúpeme) a nakrájame na kúsky asi 2 cm dlhé. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo alebo margarín s cukrom, vanilínovým cukrom a citrónovou kôrou dohladka. Pridáme vajcia a múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Vmiešame rebarboru a cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 60 minút
2. Bábovku necháme asi 10 minút vo forme ochladnúť. Potom ju opatrne vyklopíme.
3. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Polevou ozdobíme bábovku a necháme stuhnúť.
Tip: Pred stuhnutím polevy môžeme bábovku posypať hoblinkami tmavej čokolády.