Babkina štrúdľa
Babkina štrúdľa 1 ks baleného lístkového cesta, hrozienka, rumová esencia, mak, cukor, jablká, mletá škorica, 1 vajce, strúhanka, masť. Cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a rozvaľkáme na hrúbku 3 časti a rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Okrájané a nastrúhané jablká nasypeme na cesto, ďalšiu vrstvu vytvoríme zomletým makom s cukrom a nakoniec dáme vrstvu hrozienok. Vnútro ešte poprášime mletou škoricou. Na utierke zvinieme do rúrky, pozatláčame prstami konce a natrieme celý závin rozšľahaným vajíčkom. Položíme na plech, ktorý sme predtým vymastili a posypali mierne strúhankou. Dozlatista upečieme. Po rozkrájaní posypeme cukrom. Podávame k čaju.