Babičkin slivkový koláč
Cesto: 250 g hladkej muky, drozdie, 50 g rozpusteneho masla, 2 PL praskoveho cukur, vanilinovy cukor, nastruhana kora z citronu, stipka soli, 2 vajcia, 100 ml vlazneho mlieka Obloha: 500 g odkostkovanych a na stvrtinky nakrajanych sliviek Posypanie: 5 PL praskoveho cukru, tortove zele, trochu praskoveho cukru
Do misy dame postupne vsetky suroviny - mlieko lejeme podla potreby. Dokladne vypracujeme redsie cesto, ktore posypeme mukou, zakryjeme a nechame na teplom mieste vykysnut - az kym nezdvojnasobi svoj objem. Cesto vyklopime do kolacovej formy vymazanej tukom. Prsty namocime do muky a cesto vtlacime az do okrajov formy, ktore budu vyzdvihnute. Nechame este chvilu kysnut. Na cesto pokladieme slivky a rovnomerne posypeme praskovym cukrom zmiesanym s tortovym zele. Dame piect do predhriatej rury. Vychladnuty kolac posypeme praskovym cukrom.