Avokádovo čokoládové guľôčky
2 zrelé avokáda
1/2 šálky kakaového prášku (plus extra na obaľovanie)
1/4 šálky javorového sirupu
1 lyžička vanilkového extraktu
Štipka soli
Tiež môžete použiť: Nasekané orechy alebo strúhaný kokos
Avokádo prekrojte na polovicu, odstráňte kôstky a vyberte dužinu.
V kuchynskom robote zmiešajte dužinu z avokáda, kakaový prášok, javorový sirup, vanilkový extrakt a štipku soli. Miešajte, kým konzistencia nebude hladká a krémová.
Ochutnajte zmes a upravte sladkosť pridaním viac javorového sirupu, ak je to potrebné.
Čokoládovo avokádovú zmes premiestnite do misky, prikryte ju a dajte do chladničky aspoň na 1-2 hodiny alebo do stuhnutia.
Keď je zmes vychladnutá a pevná, pomocou lyžice naberajte porcie a rolujte ich do malých guľôčok. Ak je zmes lepkavá, môžete si ruky poprášiť kakaovým práškom.
Obalujte každú guľôčku v kakaovom prášku, nasekaných orechoch, strúhanom kokose alebo v akomkoľvek obale podľa vlastného výberu.
Obalené guľôčky vložte späť do chladničky asi na 30 minút, aby stuhli.
Keď sú guľôčky pripravené, môžete si ich vychutnať.
Podávajte ich vychladené.