Ananásový koláč s vanilkovým krémom
2 vajcia, rovnake mnozstvo masla, rovnake mnozstvo cukru, rovnake mnozstvo muky
Plnka a zdobenie: 1/4 l mlieka, 2 balicky vanilkoveho cukru, 20 g skrobovej mucky, 100 g zmaknuteho masla, konzerva ananasu, 7 dezertnych visni v likeri, 150 g marhuloveho lekvaru, 30 g mandlovych ulomkov
Vajcia odvazime so skrupinkou, ostatne suroviny do cesta pridame v rovnakom mnozstve podla ich vahy. Vypracujeme hladke cesto. Rozdelime na 2 asti a vlozime do 2 foriem. Upecieme. Zohrejeme trochu mlieka s vanilkovym cukrom. Vo zvysku mlieka rozmiesame skrobovu mucku, pridame k osladenemu mlieku a kratko povarime. Puding ochladime. Ked je vlazny, vmiesame don kusky masla. Vychladime. Korpus natrieme likerom a ananasovou stavou, druhy marhulovym lekvarom. Spojime, povrch natrieme vanilkovym kremom. Po vychladnuti oblozime po povrchu ovocim, boky pokryjeme nasekanymi mandlami. Zvysky ananasovej stavy vyvarime na polovicny objem a ponatierame nou platky ananasu.