Ako si vybrať lesk na pery?

Prvou ženou, ktorá použila lesk na pery, bola francúzska kráľovná Catherine de' Medici. Milovala rôzne chemické pokusy a vo svojom laboratóriu spolu s ďalšími látkami vytvárala kozmetiku a parfumy. Lesk na pery vyrábaný vtedajšou kráľovnou obsahoval včelí vosk, červené rastlinné farbivo a ďalšie zložky.

Keď sa lesk naniesol na pery, nielenže ich rozžiaril, ale aj zjemnil. Vtedy sa takýto vynález stal veľmi populárnym na francúzskom dvore, používali ho nielen dámy, ale aj páni. Lesk na pery sa u nás stal celkom dostupným v 80. rokoch 20. storočia. Vtedy bolo možné používať len rúž, ktorého farebná škála nemala rôznu intenzitu odtieňov. Ale koľko leskov je dnes: priesvitných a priehľadných, s vôňami, žiariacimi efektmi, kryštálmi, dokonca aj leskom, ktorý znižuje chuť do jedla.

Dnes je obzvlášť populárny lesk na pery. Toto je prvá kozmetika, ktorú začína používať mladá fashionistka. Lesk dodáva perám šťavnatosť a prirodzený lesk, prakticky nie sú cítiť a nezostávajú na nich nevzhľadný pásik pozdĺž obrysu pier. Vytvára na perách ochranný film, ktorý chráni pery pred podráždením a poveternostnými vplyvmi. Okrem toho dodáva perám objem, vďaka čomu vyzerajú prirodzene a starším ženám pomôže zamaskovať drobné vrásky, ktoré sa na perách objavujú. Komponenty lesku na pery sú oleje, len malá časť pozostáva z farbív.

Preto lesk dodá perám len svetlý odtieň. Niektorí výrobcovia pridávajú do lesku ochranné látky a hydratačné zložky, ktoré dodávajú perám starostlivosť. V poslednej dobe sa objavil lesk na pery s rastlinnými zložkami a vitamínmi E, A a B. Zmierňuje zápal, chráni pery pred ultrafialovým žiarením a spomaľuje proces starnutia. Lesk na pery sa predáva v rôznych typoch balení, v závislosti od typu kozmetického výrobku. Tvrdé alebo kompaktné lesky na pery sa dodávajú v nádobách alebo tubách, zatiaľ čo tekuté lesky sa dodávajú v tubách so štetcom vo vnútri, ktoré vyzerajú ako maskara.
Niektorí výrobcovia vyrábajú lesk na pery a rúž v jednej tube, a je pohodlný pri používaní.

Medzi obrovskou rozmanitosťou leskov na pery je možné rozlíšiť niektoré typy:

  • priehľadné, bezfarebné, alebo takzvané, bezpigmentové, ktoré zanechávajú na perách vlhký lesk makeup.sk/categorys/23442/;
  • lesk s perleťou a vyššou koncentráciou farbiaceho pigmentu. Dokáže úplne nahradiť rúž, hoci má priehľadnejšiu konzistenciu;
     
  • farebný, tónovaný lesk, ktorý obsahuje menej farebného pigmentu, ktorý poskytuje zdržanlivejšiu žiaru. Tento lesk je ideálny na obchodné rokovania.
     

Všetky tieto typy leskov na pery je možné použiť na vrch rúžu, samostatne alebo pod kontúrovaciu ceruzku. Aplikáciou lesku na rúž zabezpečíte trvácnosť naneseného make-upu a sýtosť tónov.

Pri výbere lesku na pery nezabudnite, že by mal byť vysoko kvalitný - nemali by ste ho cítiť: na perách by nemal byť žiadny pocit "piesku" alebo hrudiek. Použite taký lesk, ktorý obsahuje hydratačné zložky a vitamíny, potom ochráni vaše pery za každého počasia.

Nezabúdajte však, že lesk nenahrádza balzam na pery. Ak je lesk na pery dobrej kvality, môže sa skladovať takmer rok a pol, ale je nepravdepodobné, že budete potrebovať toľko času na jeho skladovanie, pretože sa spotrebuje pomerne rýchlo a budete si musieť kúpiť nový. Ale táto kvalita by sa nemala považovať za nevýhodu - veď si kúpiť nový lesk je to tak príjemne. Dnes je na trhu dekoratívnej kozmetiky množstvo druhov leskov na pery – vyrába ich veľa kozmetických výrobcov. Preto si môžete vybrať všetko, čo vám vyhovuje, vrátane aj finančne pre vás.

Nevyberajte si lesk podľa fotiek v časopisoch, pretože na vašich perách môže vyzerať inak. Ak ste majiteľkou bacuľatých pier, nepoužívajte lesk jasných odtieňov a tiež nenanášajte na rúž žiarivú farbu, pretože pery budú vyzerať príliš objemne. Lesk na pery sa nanáša ľahšie ako rúž a navyše sa nanáša oveľa rovnomernejšie. Ak pri aplikácii dodržíte jednoduché pravidlá, vaše pery budú vždy pôsobiť sviežo, vlhko a zvodne.

Efekt mokrých pier sa dá ľahko dosiahnuť pomocou lesku, pretože jeho štruktúra je ľahká a priehľadná, make-up s ním vyzerá elegantne. Lesk na pery dokáže ušetriť čas a jeho zloženie, ktoré obsahuje veľa farbív, nemá negatívny vplyv na pokožku. Aby sa lesk neroztiekol, musíte najprv použiť ceruzku na pery v príslušnej farbe. Mladé dievčatá, ktoré majú elastické pery, nemusia používať ceruzku, tak preto pery budú vyzerať prirodzenejšie.

Lesk na perách vydrží dlhšie, ak si na pery najskôr nanesiete tenkú vrstvu púdru alebo make-upu. Profesionáli radia, že pery budú dlhšie pôsobiť šťavnaté, ak nanesiete vrstvu rúžu, potom jeho prebytok odstránite obrúskom, nanesiete tenkú vrstvu púdru, potom ďalšiu vrstvu rúžu a potom - lesk na pery. Aby sa vám pery nezdali veľmi ťažké a objemné, naneste lesk iba do stredu a nie na celý povrch pier, potom ho rozotrite v tenkej vrstve, roztiahnite a stláčajte pery. Potom lesk bude ležať na perách s tenkým filmom a budú vyzerať jemne a svieže.

Prebytočné trblietky odstráňte papierovou utierkou. Lesk na pery je možné aplikovať na rúž alebo samostatne. Neutrálny lesk, použitý bez rúžu, dodá perám sviežosť a zanechá ich prirodzené. Ak chcete vyzerať ako femme fatale, naneste na rúž transparentný lesk: týmto spôsobom zvýrazníte farbu pier a zvlhčíte ich. Rúž v jasných farbách a šťavnatý lesk na povrchu sa dobre hodia na večerný make-up, ale takýto make-up by sa nemal používať počas dňa. Lesk na pery nemôže plniť funkciu balzamu, preto aby boli pery chránené a vyzerali príťažlivo, naneste na ne najprv malé množstvo balzamu a lesku na pery .

Nevýhody lesku na pery sú veľmi malé. Napríklad rýchlo mizne a má tendenciu sa šíriť na perách. Ale ak sa lesk na pery používa správne a opatrne, tieto chyby budú neviditeľné.
Dnes sú na trhu rôzne lesky na pery: s extraktom zo zeleného čaju, ľanového oleja, kakaa a kokosu, ako aj lesky s trblietavým efektom, ktoré obsahujú čiastočky perlete.

Väčšina žien rada používa lesk na pery, pretože s jeho pomocou môžete vytvoriť akýkoľvek obraz: vášnivý alebo skromný, obraz fatálnej krásy alebo mladistvej sviežosti. A je úplne jedno, koľko bude lesk, ktorý si vyberiete, stáť: hlavné je, že sa nanáša hladko a ľahko, je príjemný na pery a je aj kvalitný - potom budete vyzerať skvele a cítiť sa pohodlne.

 

Zdroj foto: pixabay.com