Ako prežiť zimu aktívne?

Prichádza zima a vy zrazu neviete, čo so sebou? Mnoho ľudí trápi v zime otázka, čo budú vo voľnom čase robiť. V lete je to jednoduchšie, pretože existuje veľa možností, ako tráviť popoludnia. Dá sa ísť do prírody na prechádzku, navštíviť kúpalisko alebo sa bicyklovať či korčuľovať. Keď však príde zima, mnohí z nás by najradšej zaľahli na zimný spánok ako medvede a vyšli von až na jar s príchodom prvých slnečných lúčov. Lenže aj v zime sa dá robiť veľa vecí a prežiť mnoho nezabudnuteľných chvíľ! Neveríte?

Zima v sebe ukrýva isté čaro
Tak isto ako v lete, tak aj v zime sa dá zájsť do prírody a tráviť veľa času vonku na čerstvom vzduchu. To, že napadne sneh, neznamená, že musíte sedieť doma. Môžete sa vybrať na sánkovačku, guľovačku, či stavať snehuliaka Ak aj nemáte malé deti, to predsa neznamená, že sa nemôžete zabávať. Stačí partia dobrých ľudí a super zážitky sú na svete.

Lyžovačka a zimné športy nepochybne k zime patria
Lyžiari si zimu bez snehu ani nevedia predstaviť. Tí, čo nelyžujú, nevedia, o čo prichádzajú. Sledovať zasneženú prírodu z kopca je nezabudnuteľný pohľad. Ak máte príležitosť, tento šport aspoň vyskúšajte. Je totiž veľká pravdepodobnosť, že keď začnete, onedlho mu naplno prepadnete. Čaj na svahu chutí neporovnateľne lepšie ako doma.

V niektorých lyžiarskych strediskách a jazdeckých kluboch prevádzkujú ako atrakciu takzvaný SKIJÖRING. Ide o adrenalínovú lyžiarsku disciplínu, v ktorej je lyžiar ťahaný koňom, psom alebo snežným skútrom.

Relaxovať vo wellness v zime je skvelé
Viete si predstaviť, ako ležíte v bazéne pod holým nebom a všade okolo sa ligocú kopy snehu? Je to veľmi príjemný pobyt, ktorý by ste si mali dožičiť. Aspoň jedenkrát v roku.

A existujú aj ďalšie možnosti
Okrem športu má človek v zime viac času aj na iné aktivity. Keďže sa skoro stmieva a večery sú dlhé, môžete sa zababušiť do deky a čítať knihy, na ktoré ste si nevedeli po celý rok nájsť čas. Perfektnú atmosféru dotvorí pohár voňavého vareného vínka.

V zime je dosť času aj na upratovanie. Nemáme namysli iba poriadok v kuchyni, v obývačke alebo v počítači, ale vo svojom vnútri. Čo tak dopriať očistu a oddych svojej mysli? Napríklad meditáciou. Body and mind cvičeniami ako joga či pilates. Je iba na vás, aký spôsob si vyberiete.
Ako trávite zimu vy?