Ako posilniť imunitný systém v prechodnom období? Máme pre vás pár šikovných trikov!

Koniec februára a začiatok marca býva charakteristický oteplením. Mrazivé rána a teplé popoludnia sú však veľmi nebezpečné najmä pre malé deti a starších ľudí, ktorých imunita nie je taká, akú majú aktívni ľudia.

Ak bývate v prechodnom období pravidelne chorí, posilnite si imunitný systém úpravou stravy a doprajte si viac pohybu na čerstvom vzduchu.


Robievajte si ovocné a zeleninové šťavy


Zabudnite na „umelé“ šťavy, ktoré bežne kúpite v obchodoch. Urobte si chutné ovocné a zeleninové šťavy doma z ovocia a zeleniny, ktoré ste si kúpili od lokálnych pestovateľov.
Odporúčame urobiť si smoothie z červenej repy, zemiakov, čiernej reďkovky a koreňa zeleru. Táto protirakovinová bomba je zároveň bomba plná vitamínov, ktoré vám pomôžu zvládnuť náročné prechodné obdobie. Nezabúdajte hlavne na rakytník, citrusové plody, ale aj na zelenú papriku, ktorá obsahuje najviac vitamínu C.

Odporúčame aj užívanie tabletiek Chlorelly. Má silné prebiotické účinky, ktoré zvyšujú kvalitu najmä črevnej mikroflóry. Reguluje hladinu pH, čím prispieva k odkysleniu organizmu a vytvára dobré podmienky pre správne fungovanie imunitného systému.


Mixér na smoothie


Ak nemáte kvalitný mixér, kúpte si mixér na smoothie Delimano Nutribullet. Vďaka extrakčnej čepeli získate z ovocia a zeleniny maximum minerálov a vitamínov potrebných pre váš imunitný systém. Je extra silný, cenovo prijateľný a je vhodný aj na prípravu polievok a omáčok.


Trávte voľný čas na čerstvom vzduchu


Čerstvý vzduch je pre náš imunitný systém veľmi dôležitý. Vykurovacia sezóna dáva zabrať najmä vašim dýchacím cestám a príliš prekúrené miestnosti ešte viac podporujú šírenie vírusov.

Trávte väčšinu svojho voľného času v prírode na čerstvom vzduchu a uvidíte, že to prospeje nielen vašej pokožke, ale aj vašej imunite. Je dokázané, že čerstvý vzduch pomáha k lepšiemu tráveniu, zlepšuje krvný tlak a posilňuje imunitný systém. Ak sa vyberiete na čerstvý vzduch za slnečného počasia, doplníte si po zime zásoby vitamínu D, ktorý je potrebný najmä pre naše zuby a kosti.

Nepodceňujte však obliekanie a nezabúdajte na vrstvenie. Keď sa spotíte, nikdy sa nerozopínajte, pretože by vás mohlo ofúknuť a na perách by sa vám mohol objaviť herpes.