Ako mať dobrú náladu, aj keď ide všetko proti vám?

Pozeráte von oknom a leje ako z krhly. Kolega dnes očividne stával ľavou nohou a ako na potvoru vás šéf zavalil množstvom úloh. Ako sa z toho všetkého nezblázniť?

Niekedy stačia maličkosti a deň je hneď krajší. Všetko závisí od vášho rozhodnutia. Môžete podľahnúť pesimistickému okoliu či nepríjemnému počasiu, alebo môžete deň v pokoji a s radosťou zvládnuť. Čo vám v tom pomôže?

  • Snažte sa na všetkom nájsť niečo pozitívne

To, že vonku prší, nie je negatívne. Je to iba fakt. Prší. Od vás závisí, či z toho urobíte pozitívnu, alebo negatívnu udalosť. Skutočnosť, že sa váš kolega zle vyspal alebo ho nahnevala manželka, sa vás tiež netýka. Sú to iba fakty, ktoré nie sú pozitívne a ani negatívne. Nezabúdajte teda na to, že všetko je iba o vašom rozhodnutí a žiadny deň vo vašom živote sa už nikdy nezopakuje.

  • Pustite si obľúbený song

Určite existuje minimálne jedna pieseň, ktorá vám vždy zdvihne náladu. Pustite si ju pokojne aj dvakrát za sebou. Započúvajte sa do jej tónov, poprípade si pri tom pohmkávajte alebo potichu zaspievajte.

  • Dajte si niečo dobré pod zub

Pokiaľ je to len trochu možné, dajte si niečo, čo je nielen chutné, ale aj zdravé. Siahnite po horkej čokoláde, ovocí, orechoch alebo semienkach. Okrem toho, že v primeranom množstve neublížia vašej línii, obsahujú látky, ktoré pozitívne vplývajú na náladu.

  • Zhlboka dýchajte

Tento trik má tú výhodu, že k nemu nič nepotrebujete a ani nemusíte nikam chodiť. Stačí zatvoriť oči a niekoľkokrát sa zhlboka nadýchnuť a vydýchnuť. Pri každom nádychu si predstavujte, ako do seba vdychujete pozitívnu energiu a radosť. Naopak, výdychom sa z vás dostávajú všetky negatívne emócie.

  • Uvarte si šálku voňavého čaju

Pre prípady, že máte vy alebo niekto vo vašom okolí zlú náladu, oplatí sa mať v kancelárskom stolíku bylinkové čaje. Na upokojenie sú vynikajúce napríklad valeriána lekárska, medovka, levanduľa alebo ľubovník bodkovaný. V stresových situáciách do nich pokojne pridajte kvalitný med. Čaje pite po dúškoch a vdychujte ich lahodnú vôňu.

  • Motivujte sa

Nepríjemný deň v práci zvládnete lepšie, ak si spomeniete na to, čo príjemné vás čaká po práci. Nebojte sa urobiť si radosť aj niečím navyše. Kúpte si niečo, po čom túžite. Zájdite na masáž alebo ku kaderníčke. Je veľa spôsobov, ako potešiť samú seba.

  • Vyjdite von a prejdite sa

Ak máte tú možnosť, vyjdite na chvíľu von. Zadívajte sa na okolité kopce, nechajte slnečné lúče, nech vás pohladia. Ak sa vám nepodarí opustiť kanceláriu, tak aspoň dokorán otvorte okno a chvíľu sledujte okolitý ruch. Na chvíľu zabudnete na to, čo sa okolo vás deje.

-w-