Aké máte chute?

Môže sa stať, že aj popri pravidelnej a pestrej životospráve odrazu pocítite neodolateľnú chuť na niečo neobvyklé. Odkiaľ sa táto chuť berie? Organizmus vraj vie, aká potrava mu chýba a čo treba doplniť. A podľa toho, na čo práve dostanete chuť, môžete zistiť, čoho máte nedostatok.

Maslo - v organizme chýba vitamín A a niektoré mastné kyseliny.

Čokoláda
- mozog si žiada prísun aminokyseliny tryptofánu, nevyhnutej na syntézu serotonínu zvyšujúceho pocit šťastia.

Syr - chýba vápnik a fosfor.

Vajíčka - svaly si pýtajú proteíny, jednoducho stráviteľné bielkoviny.

Rezeň - nedostatok železa v krvi.

Zmrzlina - nízka hladina cukru v krvi.

Jablká - v krvi je priveľa cholesterolu v dôsledku nadmernej konzumácie mäsa, údenín a tavených syrov.

Niečo slané - chýba jód alebo sa znížil krvný tlak.

Uhorky - máme príliš málo minerálnych solí nevyhnutných pre energetické procesy organizmu.

Mlieko - vystresovaný nervový systém potrebuje upokojujúcu aminokyselinu tryptofán.