Aj vy patríte k cynikom, čo aj tak tajne veria na lásku?

Tentoraz je to skutočné je pôvabná romantická komédia pre fanúšikov kníh bestsellerových autoriek ako Meg Cabotová, či Jenny Hanová. Príbeh, ktorý sa vlastne začína veľkým, hoci nevinným klamstvom...a postupne prerastie do vynikajúcej a zábavnej komédie.

Rozhodne im nemienim vešať na nos podrobnosti o svojich najosobnejších vzťahoch. Aj tie vymyslené sú už dosť trápne: napríklad to, ako som prstom obkresľovala čiary na dlani svojho fiktívneho frajera, ako som mu potme šepkala tajomstvá, povedala mu, že pre mňa znamená celý svet a že sa s ním cítim ako doma.

Eliza má 17 rokov a nie je napohľad ničím výnimočná. Má však jedinečný dar. Vie skvele písať. Keď sa jedna z jej školských esejí o romantickom vzťahu s jej životnou láskou nečakane stane virálnou, celý jej život sa zo dňa na deň zmení.

Odrazu má popularitu u spolužiakov na novej medzinárodnej škole v Pekingu, príležitosť na stáž v prestížnom časopise, ktorá odštartuje jej kariéru... a obrovské tajomstvo, ktoré musí udržať. Eliza si svoju esej vymyslela. Doteraz nemala žiadny vzťah a nebola ani zamilovaná.

„Jeho meno som v texte neuviedla, preto si ho nikto nemôže nájsť. Okrem toho, napísala som, že sme sa zoznámili pred tromi mesiacmi, keď sme s rodinou zháňali byt. To je dosť uveriteľné prvé stretnutie, vďaka ktorému som nemusela spomenúť, do ktorej školy chodí. A keďže náš vzťah je relatívne čerstvý a trochu krehký, radi by sme si ho zatiaľ nechali pre seba. Chápeš?“

V snahe utajiť pravdu za každú cenu uzavrie dohodu so známym hercom zo svojej triedy, príťažlivým, ale vnútorne rezervovaným Cazom Sungom: ak sa bude vydávať za jej priateľa, pomôže mu s prihláškami na vysokú školu. Caz je v úlohe priateľa snov naozaj dokonalý – na hodinách jej píše lístočky, rozosmieva jej malú sestru a berie ju na motorke do najlepších stánkov s občerstvením po celom meste.

Keď sa však vzťah s Cazom začne zdať príliš presvedčivý, všetky Elizine starostlivo pripravené plány sú v ohrození. Dokáže ešte nasledovať svoje sny, ak by znamenali zlomené srdce?

Tentoraz je to skutočné je rozkošné čítanie pre tínedžerov, ale pokojne aj pre new adult. Zamilujete si Elizu a to ako sa stavia k životu, ako rieši problémy. Budete spoločne s ňou bojovať proti rôznym strachom a obavám.
A obľúbite si aj Caza, jeho sebavedomie a čestnosť.

Je to oddychovka o sympatickom dievčati, ktoré si začne falošný vzťah so slávnym hercom...a postupne zisťujeme, aká je zraniteľná, ale vždy očarujúca. Nechýbajú zábavné aj dojímavé pasáže, príbeh má iskru...proste romcom, pri ktorom si rozhodne oddýchnete.